Sötétbe borulva

2023.03.28. 15:34

Észak-Komáromban is ketyegett a Föld órája

A Föld órája a WWF legnagyobb környezetvédelmi kezdeményezése, amely emberek millióit köti össze. A kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából és 2008-ban vált nemzetközivé.

kisalfold.hu

A nemzetközi eseményt minden évben március utolsó szombatján tartják, melyben arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás elleni cselekvés szükségességére.  

Idén március 25-én 20.30 és 21.30 között a már megszokott módon lekapcsolták a közvilágítást az emblematikus épületeknél és műemlékeknél a világ minden szegletében. Észak-Komárom is bekapcsolódott a kezdeményezésbe, egy órára lekapcsolva a világítást a Klapka téren és a sétálóutcában. Emellett idén két általános iskola is bekapcsolódott a programba. A Határőr utcai és az Eötvös utcai alapiskola diákjai a tanáraikkal és szüleikkel az iskolájuktól sétáltak be a lámpaoltásra a Klapka térre. A közvilágítás lekapcsolását követően a gyerekek lámpásai- nak fénye díszítette a főteret. Az érkezőket a város polgármestere, Keszegh Béla fogadta. 

Az idei kezdeményezésbe több mint 200 ország számos települése kapcsolódott be, a világ leghíresebb épületei is sötétbe borultak 60 percre. 

Egy órán át a gyerekek lámpásai világították meg a Klapka teret. FOTÓ: Észak-Komárom önkormányzata

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában