Februártól már új kell

2023.01.13. 19:53

Fontos határidő közeledik az osztrák autópályákat használó sofőrök számára

Január 31-én lejár a 2022-re megváltott éves matrica, másnaptól már csak az idei használható. Aki online vásárolja meg, jó, ha előre gondolkodik: az így váltott „digitális matrica“ ugyanis nem érvényes azonnal.

Az idén érvényes szín.

Az autósok mintegy kétharmada már digitálisan váltja meg az osztrák autópályákra az éves matricát. Azonban hogy február elsején már felhajthassanak az autópályára legkésőbb január 14-én, azaz szombaton kell vásárolniuk. Ugyanis azok, amiket az ASFINAG autópálya-fenntartó internetes oldalán vagy másutt online vásárolnak, csak 18 nappal a vásárlást követően lépnek érvénybe - hívja fel a figyelmet a volksgruppen.ORF.at.

Hozzáteszik, hogy a trafikokban, autókluboknál vagy benzinkutakon személyesen megváltott digitális matrica azonnal érvényes.

Ausztriában átlagosan 2,8 százalékkal emelkednek a tarifák Az osztrák éves matrica igazából 14 hónapra érvényes, az előző év decemberétől a következő év januárjának a végéig.  
A 2023-as árak:
Személygépkocsik esetében
Tíznapos matrica: 9,90 euró
Kéthavi matrica: 29,00  euró
Éves matrica: 96,90 euró
Motorkerékpárok esetében
Tíznapos matrica: 5,50 euró
Kéthavi matrica: 14,50 euró
Éves matrica: 38,20 euró
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában