Képriport

2022.12.01. 21:05

Évet zárt a Győri Ipartestület - sok-sok fotón mutatjuk a díjazottakat!

Elismeréseket adtak át, a jubiláló tagokat köszöntötték, az évet értékelték a Győri Ipartestület tegnap tartott évzáró ünnepségén Győrben, a Zöldfa étteremben.

kisalfold.hu

Fotón az összes idei díjazott. Felvételünk a Győri Ipartestület évzáróján készült.

Fotó: Huszar Gabor

– A 2022-es év meglehetősen változatos volt a vállalkozóknak, az ipartestület tagjainak is. – kezdte értékelését Glázer Péter, a Győri Ipartestület elnöke. 

– Az árufuvarozóknak a jogszabályváltozások, valamint az energia árak kedvezőtlen alakulása miatt különösen. A változásokról folyamatosan kör e-mailekben, valamint hírlevélben tájékoztattuk tagjainkat.– idézte fel az elnök, aki arról is beszélt, hogy ebben évben a fuvarozó vállalkozásoknak a tízévente megújítandó szakmai irányítói, valamint öt évente kötelező GKI kártya megújító tanfolyamot és vizsgát kellett letenniük. Ez évtől a 3.5 t alatti tehergépjárműveket üzemeltető fuvarozóknak is meg kellett felelni a fenti követelményeknek és kaució kötelezettséget írt elő a jogszabály. A Győri Ipartestület kezdeményezte a KÖBE-nél a 3,5 t alatti tehergépjárműveket üzemeltető vállalkozók részére a saját tőke megfelelőség (kaució) igazolás megadását a Közlekedési Felügyelet felé. A tanfolyamok elvégzésére a Horváth Tanoda Kft., Rózsahegyi Gábor, valamint az RDR 2003 Kft.-vel együttműködve több mint 250 fuvarozó vállalkozónak nyújtottak segítséget a tanfolyamok és vizsgák lebonyolítása terén.

Évzárót rendezett a Győri Ipartestület a Zöldfa Étteremben - fotók

Az ipartestület tagjainak a Széchenyi kártya igénybevételéhez igazolást adtak, így 50 százalékos költségkedvezményben részesültek. Minden ipartestületi tag ingyenesen igénybe vehet egy termet havonta egy alkalommal egy órára.

– Rendszeresen adtunk tájékoztatást vállalkozás indításáról, tanulófoglalkoztatásról, adózásról, könyvelésről, biztosításról, székhelyszolgáltatásról, hitelfelvételről, pályázatokról, adatvédelmi szabályzatról (GDPR), helyiség bérbeadásról, havonta átlah ötszáz alkalommal. Magyarországon egyedülálló vállalkozói, károkozói felelősség és balesetbiztosítási együttműködést kötöttünk a KÖBE-vel. Tagjaink kedvezményesen havi 500 forintért tudják igénybe venni ezeket a szolgáltatásokat.– számolt be az elnök az elvégzett munkáról, valamint arról is, hogy ebben az évben negyvenhét új taggal bővült az ipartestület létszáma.

– Továbbképzéseket szerveztünk fodrász, kozmetikus, fuvarozói szakmákban. Kiállítási lehetőséget biztosítottunk a művészi kézműves szakosztály tagjai részére, de ezen kívül szabadhegyi, újvárosi, gyirmóti, művelődési házakban, valamint a Marcal étteremben is bemutatkozhattak. Egy-egy kiállításon 30-80-an is részt vettek – számolt be az eredményekről az elnök.

Mint minden év végén, így most is sor került az elismerések átadására. A Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat Ezüst Emlékérmét Talabér Jenő és Szilágyi Róbert, Győr város önkormányzatának Ezüst Emlékérmét Lachmann István és Csendes Endre kapta. Aranykoszorús mester elismerést adományoztak Szalai János autószerelő mesternek. Az IPOSZ "Aranyozott emlékérem" elismerésben Doma Zoltán, Érsek Józsefné, Baranyai Vivien és Nemes Kálmán részesült. A huszonöt éves tagságért járó ezüst gyűrűt Csikár Krisztina, Horváth Mónika, Jamrik László, Szigethi Tibor, Tóth Árpád, Varga Rezső vehette át. Köszöntötték továbbá azokat is, akik többéves tagsági évfordulójukat ünnepelték. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában