Rászorulóknak kedveskedtek

2022.12.14. 14:11

Ajándékcsomagot kaptak a soproni gyerekek - Fotók

A soproni önkormányzat az idén is ajándékcsomagokkal igyekezett szebbé varázsolni a szerényebb körülmények között nevelkedő gyermekek karácsonyát. Az ajándékátadást és az ünnepi műsort a megyeházán tartották.

Munkatársunktól

Közel száz gyermek karácsonyát varázsolta szebbé az önkormányzat apró ajándékkal és műsorral. Fotó: Máthé Daniella

Ajándékcsomagokkal és vidám műsorral tették szebbé összesen kilencvenöt gyermek ünnepvárását Sopronban. Az önkormányzat az ajándékcsomagon túl zenés műsorral is kedveskedett a fiataloknak hétfő délután. Ünnepi köszöntőjében Farkas Ciprián polgármester kiemelte, Sopron önkormányzata gondoskodik azokról a gyermekekről, családokról, ahol a szükség is megmutatkozik karácsonykor. 

– Minden gyermek tekintetében ott kell hogy legyen a csodavárás. Az advent az ünnepvárásról szól, a karácsony pedig a gyermekek szemében a csoda eljövetele. Ilyentájt minden évben megajándékozzuk a rászoruló időseket és gyermekeket is. Ez évben kilencvenöt gyermek kap ajándékot nagyjából tizenötezer forintos értékben. Büszkék vagyunk arra, hogy a nehéz körülmények között is tudjuk ezt biztosítani – mondta el a polgármester. 

Az ajándékcsomagokba ezúttal is olyan cikkek kerültek, mint a csoki és tartós édességek, valamint sós nassolnivaló. A zenés műsort pedig a rászoruló idősek karácsonyi ünnepségéhez hasonlóan a Bendzsó Music biztosította. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában