Épül a hivatal

2022.11.21. 19:04

Fejlesztésre készül az önkormányzat Árpáson

A közelmúltban járdát épített az árpási önkormányzat, jövő tavasszal utakat aszfaltoztat. Jelenleg a leendő polgármesteri hivatal épületén dolgoznak a szakemberek.

Cs.Kovács Attila

Rövidesen befejeződik Árpáson a leendő községháza épületének felújítása. A hivatal átköltöztetését jövő márciusra tervezik a község vezetői. Szabóné Kovács Alice polgármester elmondta: takarékossági szempontok miatt is döntöttek a tavaszi költözés mellett. 

– Jelentősen megemelkedett a rezsiköltség nálunk is, ezért minden területen próbálunk spórolni – fejtette ki a polgármester. – Az idő tulajdonképpen nem sürget bennünket, ezért úgy határoztunk, csak a fűtési szezon vége felé, azaz tavasszal jövünk át a megszépült helyünkre. Addig is a szintén felújított Civil Házban működik a polgármesteri hivatal. Abban az épületben kapott helyet a kultúrterem, a könyvtár, a polgárőrség és a tűzoltóság irodája, ott tartja foglalkozásait a nyugdíjasklub és az énekkar is. 

Szabóné Kovács Alice a közel- múlt fejlesztései között megemlítette az Andrássy utcai járdaépítést. Háromszázhatvan méteren lett új, betonos gyalogjáró, jövőre pedig útépítésekre készül az önkormányzat: tavasszal kezdődik az Erzsébet utca és a József Attila utca aszfaltozása, illetve utóbbi folytatásában még egy külterületi szakasz murvázását is meg tudják oldani. „Ezeket a fejlesztéseket pályázati támogatásokkal, illetve önrésszel finanszírozzuk”– jegyezte meg Szabóné Kovács Alice. 

 

Címkék#Árpás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában