Halottak napja

2022.10.29. 19:53

Táblát avattak a Széchenyi István Gimnázium elhunyt tanárai és diákjai emlékére Sopronban - fotók

Frédéric Chopin h-moll keringőjének hangjai töltötték be a Széchenyi István Gimnázium udvarát, amikor az iskola egykori és jelenlegi diákjai gyűltek össze, hogy emléktáblát avassanak elhunyt tanáraik és egykori diákjaik előtt tisztelegve a halottak napjához közeledve.

kisalfold.hu

Fotó: Máthé Daniella

Egy közösség lelkik minőségét a halottaihoz való viszonyulása is meghatározza. Hogyan gondozza, ápolja elhunytai szellemi és gyakorlati örökségét a közösség emlékezetében, és milyen értékeket hagyományoz át elődei értéktárából. E tekintetben van mire büszkének lennünk

-  jelentette ki beszédében Farkas Gábor, az iskola igazgatója.

Kifejtette, hogy az 56-os forradalom hőseire használt jelmondat: "Ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig lesznek újak" nem csak a nagy a nagy történelmi idők hőseire érvényes, hanem a hétköznapok hőseire is. Ők a munkájukat csendben, szorgalommal végző békeidők emberei.

 

A táblaavatás annak az ünnepségsorozatnak a része, amely arról emlékezik, hogy száz évvel ezelőtt vette fel a főreál gimnázium Széchenyi István nevét

-  mondta el Szemző Gábor, az Soproni Széchenyi Öregdiák Társaság elnöke.

Az méltó ünnepség koszorúzással, gyertyagyújtással és a Gyertyák című szám előadásával zárult, az iskola tanulóinak értő tolmácsolásában. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában