MÁV

2022.10.08. 12:34

Mutatjuk a menetrendi módosításokat a megyénket is érintő vasútvonalakon

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat - közölte a MÁV kommunikációs osztálya.

kisalfod.hu

Fotó: Kisalföld-archívum

Hegyeshalom–Budapest vonal

Október 7-től 9-ig a Komárom és Ács között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Hegyeshalom–Budapest vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Győrből a Déli pályaudvarra 6:28-kor induló S10-es vonat (4987) Győr és Almásfüzitő között korábban közlekedik. Vasárnap a Győrből a Keleti pályaudvarra 15:24-kor, 16:24-kor és 18:24-kor induló InterRégió vonatok (1935, 1945 és 1943) Győrből 2 perccel korábban indulnak.

Győr–Celldömölk vonal

A Győr–Celldömölk, a Celldömölk–Ukk és az Ukk–Balatonszentgyörgy vonalaon október 24-én és 25-én pályakarbantartás miatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A személyvonatok helyett Ukk és Sümeg, a Helikon InterRégió vonatok helyett Ukk és Tapolca között pótlóbuszok közlekednek. Az InterRégió vonatok Győr felől csak Jánosházáig közlekednek, ezért a térségeken, megyéken keresztüli során jelentősen meghosszabbodik a menetidő. Az InterRégió vonatok pótlóbuszai Ukkon a Celldömölk–Ukk között közlekedő személyvonatokhoz csatlakoznak.

Szombathely–Sopron vonal

GYSEV Szombathely–Sopron vonalán október 10-én és 11-én Szombathely–Bük, 12-én és 13-án Sopron és Lövő között pályakarbantartás miatt a vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek.

Hegyeshalom–Szombathely vonal

A GYSEV Hegyeshalom–Szombathely vonalán pályakarbantartás miatt október 10-től 15-ig a Savaria InterCity-k helyett Szombathely és Csorna, a személyvonatok helyett Porpác és Csorna között pótlóbuszok közlekednek. A Mura nemzetközi IC vonatok teljes útvonalukon változatlan menetrend szerint vonatként közlekednek.

Hegyeshalom–Szombathely vonal

A Budapest–Hegyeshalom vonalon október 16-án és 17-én, továbbá 23-án és 24-én módosul két nemzetközi vonat menetrendje, mert az osztrák vasút hálózatán pályakarbantartást végeznek. A 41-es railjet 60 perccel korábban közlekedik, 9:19-re érkezik a Keleti pályaudvarra. A Kálmán Imre EuroNigt (EN 463) 10:49-re – alapmenetrendjéhez képest 90 perccel később - érkezik a Keleti pályaudvarra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában