Nem szerepelt a napirendi pontok között

2022.03.22. 14:58

Kirívóan magas végkielégítést szavaztak meg Bartha Csabának, a Győri Audi ETO KC elnökének

Bartha Csaba a végkielégítésével kapcsolatban nem tájékoztatta az elnökség és ellenőrző bizottság tagjait sem arról, hogy ez valójában mekkora összeg.

kisalfold.hu

Forrás: Török Attila / Nemzeti Sport archív

Morvay László, a Győri Audi ETO KC Ellenőrző Bizottságának tagja aggályosnak tartja, hogy a klub elnökségi ülésén Bartha Csaba előterjesztésére megszavazták munkaszerződéseinek 2022. június 30. napjával közös megegyezéssel történő megszüntetését és összesen kétszer 30, azaz 60 hónap végkielégítés kifizetését, ami mintegy 80 millió forintot tesz ki. 

 

Morvay László levélben kérte az elnököt, hogy terjessze ismételt az elnökség és a ellenőrző bizottság elé a javaslatát, hogy kellő előkészítés, és az anyagi következmények pontos ismertetésével szavazhassanak róla. Erre  megkeresésére március 22-ig nem kapott választ, ezért fordult a nyilvánossághoz.

 

Lapunkhoz küldött levelét változtatás nélkül közöljük.

 

"A Győri Audi ETO KC 2022. 02. 22-én megtartott elnökségi ülésén Dr. Bartha Csaba egyesületi elnök és akadémiai ügyvezető a napirendi pontok között konkrétan nem szereplő határozati javaslatot terjesztett be a 7. napirendi pont vitáját követően. Ebben kérte munkaszerződéseinek 2022. június 30. napjával közös megegyezéssel történő megszüntetését és összesen 2 X 30, azaz 60 hónap végkielégítés kifizetését. 
 

Mindezt, mint az ellenőrző bizottság tagja, aggályosnak tartom és levélben kértem Dr. Bartha elnök urat, hogy a döntés felülvizsgálatára mindezt kellő előkészítés és az anyagi következmények pontos ismertetésével terjessze ismételten az elnökség és a ellenőrző bizottság elé. 
 

Tekintettel arra, hogy levelemre a mai napig válasz nem érkezett, kénytelen vagyok a sajtó nyilvánossága elé fordulni. 
 

Nem tekinthetünk el attól a formai hibától, hogy az elnök a határozati javaslata előtt érkezett módosító indítványt nem szavaztatta meg az elnökséggel, miszerint vegyük le a napirendi pontokon kívül tett előterjesztését a végkielégítésével kapcsolatban, mert nem tájékoztatta az elnökség és ellenőrző bizottság tagjait sem arról, hogy ez valójában mekkora összeg. 
 

Megítélésem szerint az elnökség úgy szavazott ebben a kérdésben, hogy annak tagjai nem lehettek tisztában azzal, hogy ez az összeg a sportéletben is kirívóan magas, mintegy 80 millió Forint és a szerződése a távozását követően kevesebb mint egy éven belül amúgy is lejárt volna. 
 

Mindezek alapján felmerül a súlyos aránytalanság gyanúja, amit az ellenőrző bizottság felelős tagjaként nem hagyhatok szó nélkül.  
 

Tisztelettel,

Morvay László

Győri Audi ETO KC
Ellenőrző Bizottság tagja"

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában