Női kézilabda

2022.03.14. 06:50

Bartha Csaba távozik a Győri Audi ETO-tól?

Lapunk információi szerint a szezon végével távozik az Audi-ETO női kézilabdacsapatának éléről Bartha Csaba elnök.

Szabó Gábor

Bartha Csaba

Bombaként robbant a hír az interneten a napokban, hogy a szezon végével távozik az Audi-ETO éléről Bartha Csaba elnök. A klubvezető lemondott posztjáról, miután nem ért egyet az átalakulás egyes részleteivel.

 

A tény: a következő szezontól a profiklubokat csak gazdasági társaságok üzemeltethetik. 

 

A licencre a kérelmet már az új cégnek kell beadnia április végéig. Vagyis túl sok idő nem maradt arra, hogy tető alá hozzák a teljes átalakulást. Emellett megmarad az egyesület is, mely a 14 év alatti csapatokat versenyezteti, míg a 14–18 éves korosztályt a kiemelt állami akadémián képzik. 
 

Utóbbinak is Bartha Csaba az elnöke, és információink szerint ezt a két feladatot továbbra is elláthatta volna – noha állítólag megrendült iránta Dézsi Csaba András polgármester bizalma –, de méltatlannak érezte ezt, inkább úgy döntött, lemond a posztjáról a szezon végén, és meggyőzte az elnökségi tagokat – akik közül sokan nem értettek egyet az elhatározásával –, hogy fogadják el a lemondását. 
 

Az elnökség 11 tagja – a 12. maga az elnök, azaz Bartha Csaba – ennek eleget tett, viszont a névadó szponzor, az Audi három képviselője jelezte, hogy lemond az elnökségi tagságáról, és ugyanígy tett az ellenőrző bizottság audis delegáltja is. 
 

Az is probléma, hogy az újonnan alakuló cég tulajdonviszonyaiban nincs konszenzus, a város szeretne többségi tulajdonos lenni, de ezt az Audi nem támogatja. Úgy tudjuk, bár mind a város, mind az autóipari cég csökkentette a támogatást a pandémia miatt, összességében ugyanannyival támogatja mindkét fél az ötszörös BL-győztest. 
 

Szintén vita tárgyát képezi a kft. 3 milliós törzstőkéje, az Audi ugyanis kevesli ezt az összeget. Szóba került, hogy felmérjék a klub vagyoni értékét, helyzetét, de ez két hónapot venne igénybe, erre pedig nincs idő a már említett április végi határidő miatt. 
 

Hogy ki lehet az utód, arról még nincs döntés, de úgy tudjuk, Dézsi Csaba András kijelentette: Endrődi Péter kabinetfőnököt szeretné az ügyvezetői székben látni. Endrődi Péter nem számít idegennek a kézilabda világában, a győri férficsapat irányításában évekig meghatározó szerepet játszott. 

 

Vezetőként részese volt annak, hogy az ETO-SZESE hosszabb idő után visszajutott az élvonalba. Mikor kiesett a férfigárda, akkor is segítette a klubot, hogy ne essen újra szét. 
 

Más kérdés, hogy Európa egyik, ha nem a legjobb klubjának, egy ötszörös BL-győztes együttesnek az irányítása szinte teljes embert kíván, így a meglévő feladataiból – ő a Győr-Szol igazgatóságának is az elnöke – valamit le kell adnia. 
 

Természetesen szerettük volna megszólaltatni az ügy kulcsszereplőit, de sem Dézsi Csaba András, sem Bartha Csaba, sem Endrődi Péter nem reagált a megkeresésünkre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában