Közlekedés

2021.11.24. 11:32

Zavartalan az ellenőrzés az osztrák-magyar határon

Hétfőtől szigorúbb feltételekkel lehet csak beutazni Ausztriába. A burgenlandi határellenőrzés zavartalanul működik.

Forrás: VAOL

Forrás: burgenland.orf.at

A kelénpataki (Klingenbach) határátkelőhelyen az ausztriai közszolgálati média munkatársa azt tapasztalta, hogy a hétfőn bevezetett szigorítás óta csökkent a forgalom. Az ingázóknak 72 óránál nem régebbi PCR-tesztre vagy 24 óránál nem régebbi antigéntesztre van szükségük. A magyarok jól felkészültek, az ellenőrzéseket gyorsan elvégzik – írja a VAOL.

Az oltatlan ingázók vagy olyanok, akiket Ausztriában nem elismert vakcinával oltottak be – például a Szputnyik V – Burgenland összes, tizenegy átkelőhelyén létesített állomásokon is kérhetik a tesztet.

Az újságírók kedden napközben a határátkelőnél alig láttak hazánkba tartó osztrákokkal. A külföldire való kiutazás alapvetően lehetséges, de a szigorítások miatt sok a korlátozás is. Az ausztriai állampolgárokra, ha vissza akarnak térni az országukba, ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a külföldiekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában