Jótékonysággal a kisboltért

2021.11.22. 10:34

Bált szervezett a papréti üzlet megmentéséért a bezenyei sportegyesület

Az önkormányzat támogatásával a Bezenyei SE szervezett jótékony célú sportbált, melynek teljes bevételét a papréti kisbolt javára ajánlották fel. A településrészen évekig nem volt üzlet, így mindenki örült a szeptemberi nyitásnak. A bolt azonban a nyitást követő második héten elektromos zárlat miatt kiégett.

Kovács Viktor

Az árukészletet is sikerült feltölteni a jótékonysági bálnak köszönhetően – mondta Vida Nikoletta, a kisbolt vezetője.

Lapunk korábban már beszámolt róla, hogy a helyiek összefogásával valósulhatott meg a papréti bolt újranyitása. A szlovák és a magyar lakók egymással együttműködve dolgoztak, az asszonyok takarítottak, a férfiak pedig a falakat rakták rendbe. Ugyanakkor a teljes árukészlet megsemmisült, a sportbálból származó bevétel pedig azt tette lehetővé, hogy immár újra működhessen a üzlet.

– A Bezenyei SE a nyáron indult újra, immár közösségépítő sportegyesületként. Az új elnök, Csák Krisztián kezdeményezte a jótékonysági bált, amivel megmutatták, hogy egy helyi sportklub mekkora, közösséget összefogó erőre képes – emelte ki Márkus Erika, Bezenye polgármestere.

Nagy sikere volt a sportbálnak. A képen balról jobbra: Horváth Rajmond edző, Vida Nikoletta és Horváth Zsolt, a kisbolt tulajdonosai, Márkus Erika polgármester és Csák Krisztián, a sportegyesület elnöke.

A bál fővédnökeként a településvezető, túl azon, hogy a helyi kultúrházban helyet biztosított a rendezvénynek, számos dologban támogatta a papréti kisbolt újraindítását. A bál nagy sikert aratott, száznál többen vettek részt rajta, olyanok is vásároltak támogatói jegyeket, akik nem tudtak elmenni a rendezvényre. A tombolából is származott bevétel, a főnyeremény pedig egy futball-labda volt, amit a focisták írtak alá.

Az árukészletet is sikerült feltölteni a jótékonysági bálnak köszönhetően – mondta Vida Nikoletta, a kisbolt vezetője.

– Rendkívül megható volt az összefogás a bezenyeiek részéről. Miután leégett a boltunk, másnap már mindenki jött segíteni. Nem is sejtettük, hogy ennyi és ekkora segítséget kapunk, a jótékonysági bál ötletétől pedig nagyon meghatódtunk. Hálásak vagyunk mindenkinek, a bálnak köszönhetően pedig az árukészletünket is sikerült feltölteni, amit nagyon szépen köszönünk mindenkinek – mondta lapunknak Vida Nikoletta, aki férjével közösen vezeti a kisboltot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában