Megemlékeés

2021.09.15. 09:00

Emléktáblát avattak a Pannon-Víz Nyúli Üzemmérnökségének vezetője, Macher Zoltán tiszteletére

Alapítványt hoznak létre a víziközmű szolgáltatás szakterületen kutatást végző egyetemista diák tanulmányainak támogatására.

kisalfold.hu

Mintegy kétszázan gyűltek össze kedden délelőtt a Nyúli Üzemmérnökség udvarán, köztük a térség településeinek vezetői, egykori és jelenlegi kollégák barátok, rokonok.

Elsőként Spissich Ákos, a Pannon-Víz Zrt. Üzemmérnökség vezetője köszöntötte a megjelenteket. Beszédet mondott még Kara Ákos, a körzet országgyűlési képviselője és Rácz Attila, a Pannon-Víz Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Spissich Ákos több mint húsz évig dolgozott Macher Zoltánnal, az utolsó évtizedben közvetlen helyetteseként. Tapasztalatát, szakmai sikereinek jórészét neki is köszönheti.

„Zoltán ott volt minden csőfektetésnél, nyomáspróbánál, szinte valamennyi vízműves építkezésnél a térségben. Ha valakire, rá biztosan mondhatjuk, hogy kisujjában volt a szakma. Mégsem ez az első, ami eszünkbe jut róla. Inkább az, hogy mindig a társaság lelke volt. Vidámsága, közvetlensége miatt egyszerűen jó volt ott lenni, ahol Ő volt.”

„Macher Zoltán emléke előtt tisztelegve létrehozzuk a Macher Zoltán Alapítványt, mellyel évente egy-egy jó képességű a víziközmű szolgáltatás szakterületen kutatást végző egyetemista diák tanulmányait fogjuk támogatni” – mondta Rácz Attila.

Ezt követően a két vezető együtt leleplezte az emléktáblát, amelyen Macher Zoltán arcképe mellett az alábbi, tőle származó humoros idézet olvasható: „Nem érek rá, csőtörésem lesz.”

Fotó: Pannon-Víz Zrt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában