Fejlesztés

2021.08.03. 13:50

Milliárdokból fejlesztik az utakat a mosonmagyaróvári térségben

Jelenleg is több felújítás zajlik a térségben az állami utakon. A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél érdeklődtünk, hol, mikor találkozhatunk a munkagépekkel.

Mészely Réka

Több útfelújítás van folyamatban Mosonmagyaróvár térségében, illetve várhatóak további beruházások.

A Magyar Falu útfelújítási programban

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjének tájékoztatása szerint a Magyar Falu Útfelújítási Program keretében az 1401-es út Győr–Mosonmagyaróvár összekötő út hédervári átkelési szakaszán 1,5 kilométeres hosszúságban újítják fel a burkolatot 371 millió forintból. A munkaterületet július elején adták át, a várható befejezés szeptember második fele.

Összesen 1,5 kilométer hosszúságban zajlik burkolatfelújítás Lipóton. A 317 millió forintos munka június közepén kezdődött és október második felében zárul. Ebben a programban a térség legnagyobb beruházása Mecséren van folyamatban egészen októberig. A 841 millió forintos fejlesztés érinti a Lébény–Mecsér összekötő utat az 1-es számú főúttól a mecséri átkelési szakaszán a Mosoni-Dunáig 5,3 kilométer hosszan.

Az önkormányzattal együttműködve

Többször beszámoltunk arról, hogy Mosonmagyaróvár önkormányzatának beruházásában a Cserháti és a Malomszer utca kereszteződésében jelzőlámpás forgalomirányítást építenek ki, amelyhez a Magyar Közút is támogatást ad. A vasútállomáshoz vezető út egy szakaszának (Kölcsey utca–Hild tér) burkolatjavítása szintén a két fél között kötött megállapodás alapján valósult meg, ehhez a közút 16 millió forint értékben biztosította az aszfaltot. Az aszfaltozás elkészült, a padkát építik a mosonmagyaróvári mérnökség szakemberei. Szintén az önkormányzattal kötött megállapodás alapján a Lajta-parti városban a Szent Anna-kápolnától a Lajta

Malom-ági hídig tartó burkolat felújítása is megtörténik, ehhez a Magyar Közút 7 millió forint értékben biztosít aszfaltot.

Befejezett munkálatok

Dunakiliti belterületén egy újabb szakaszt újítottak fel a helyi önkormányzattal együttműködve, a beruházást 7,5 millió forint értékű aszfalttal támogatja a társaság.

Az állami közútkezelő tájékoztatása szerint a Halászi és Dunasziget közötti szakaszon az illetékes mérnökség karbantartási feladatokat végzett az éves fenntartási kerete terhére.

A Magyar Falu Program keretében nagy felületű burkolatjavítási munkákat végeztek Mosonmagyaróvár térségében is, az egyik ezek közül a Rév utcai 280 méteres szakasz.

Szintén a Magyar Falu Program finanszírozásában tudták végre felújítani a Jánossomorját és Várbalogot összekötő út 640 méteres belterületi szakaszát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában