jó célt szolgált a szigetköz legnagyobb halászlevéből befolyt összeg

2021.08.27. 13:00

Egymillió forint a halászléből a mosonmagyaróvári tanodának

Szigetköz legnagyobb halászlevének elkészítése nemcsak a gasztronómiai élvezetekről szól, hanem az adományokról is. Mosonmagyaróváron minden évben, a Szent István-napok alkalmával egy óriásbográcsban főzik az év legnagyobb halászlevét, ami idén 1500 adagos volt. Aki megkóstolta, adományozhatott is egy nemes cél érdekében.

Kovács Viktor

A gyűjtést minden évben más segítő civil szervezet javára ajánlják fel, ez évben a Mosonmagyaróvári Tanoda számára gyűjtött a város. Az intézmény harminc hátrányos helyzetű gyerek tanulását és felzárkóztatását segíti, a működésükhöz ugyan kapnak állami támogatást, de az étkeztetést vagy a tanuláshoz szükséges eszközök beszerzését önerőből kell megoldani.

– Minden várakozást felülmúlt a mosonmagyaróváriak nagylelkűsége, valamivel több, mint 476 ezer forint gyűlt össze az adományokból, amit ezúton is köszönök mindenkinek, valamint az önkormányzatnak, hogy idén a tanoda javára szervezték a gyűjtést – mondta el Nagy Sándor, a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület elnöke.

Árvay István polgármester is elismerését fejezte ki a bőkezű polgároknak, majd bejelentette, hogy a város az összegyűlt összeget kiegészíti egymillió forintra, hogy ezzel is hozzájáruljanak a tanoda működéséhez.

– A sikeres főzés során az adományokból összegyűlt összeget a városháza egymillió forintra kerekíti. A tanoda a sok probléma ellenére is várakozáson felül teljesít évek óta, amiért minden támogatást megérdemel. Köszönöm a rendezvény résztvevőinek, hogy ilyen nagylelkűek voltak egy jó ügy érdekében. Azt gondolom, nagyon jó helyre kerül ez a pénz – hangsúlyozta a polgármester.

– Jövőre is lesz halászlé- főzés, amit szintén egy civil szervezet támogatására ajánlunk fel. A tanoda a sok probléma ellenére is várakozáson felül teljesít évek óta, amiért minden támogatást megérdemel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában