Tündérfesztivál lesz Sopronban

2021.06.17. 21:47

Jövő hétvégén ismét birtokba vehetik a tündérek és a manók a soproni Erzsébet-kertet

Jövő hétvégén ismét birtokba vehetik a tündérek és a manók a soproni Erzsébet-kertet, hiszen június 26–27-én tartják meg a 14. Tündérfesztivált – jelentette be Pataki András, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a Zenepavilonban.

Etzl Edgár

20210617. Tündérfesztivál sajtótájékoztató a soproni Erzsébet kertben. Fényképek: Szalay Károly SZK Kisalföld Sopron

Fotó: Szalay Károly

– Több új programmal készültünk, ötvenöt állomáson várjuk a gyerekeket. Hét „mesés” helyszínen lehet pecsétet gyűjteni, aki mindet megszerzi, jutalmat kap – mondta az Erzsébet-kerti Zenepavilonban az eseményt szervező „Tündér- anya”, Szekeres Kriszta, a Pro Kultúra Sopron közművelődési munkatársa.

Felépül a „Tündérváros”, amelyben Sopron nevezetes épületei jelennek meg mászóházikókként. – A város történetét négy hagyományőrző katonai tábor, a kelták, a rómaiak, a huszárok és a Sopront száz éve megvédő Rongyos Gárda kelti majd életre – mondta Czupy Arnold hagyományőrző.

Fotó: Szalay Károly

A legizgalmasabb újdonságnak a Manórádió ígérkezik, amely a 103,2-es frekvencián a fesztivál két napján lesz fogható a városban és az interneten. – A rádióban mesék és a fesztivállal kapcsolatos hírek lesznek hallhatók. A stúdió a Zenepavilonban lesz. Az „Ordibátor” rovatban a legbátrabb gyerekek mesét, verset vagy dalt is előadhatnak majd – magyarázta Tafferner Éva, a frekvenciát biztosító Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatója. – A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.-vel karöltve a Soproni Egyetem bemutatja a kicsiknek a közeli erdők élővilágát – mondta Tama István, a Soproni Egyetem kommunikációs csoportvezetője.

Fotó: Szalay Károly

Idén először mutatkozik be a fesztivál vendégeként a város Bűvösvölgy nevű, új intézménye, ami játékosan hívja fel a gyerekek figyelmét a tudatos médiafogyasztásra. A Széchenyi István Városi Könyvtár papíralapú játszóteret rendez be a kertben, Bécsből pedig óriásbuborékos tündérek érkeznek. A Vadon Lovasclub felajánlásából ingyenes lovashintó-járat indul a kertben, a fertőrákosi önkéntes tűzoltók pedig nagy piros autójukkal és egy körhintával szállnak be a buliba.

Fotó: Szalay Károly

– Számos soproni egyesület, civil szervezet, művészeti csoport és társaság fog vendégeskedni a kertben. A rendezvényen 148 diáksegítő dolgozik majd – magyarázta Pataki András. A rendezvényt a jelenleg hatályos járványügyi szabályoknak megfelelően a felnőttek védettségi igazolvány bemutatásával látogathatják. A rendezvényről további információk a Tündérfesztivál és a Pro Kultúra közösségi felületein érhetők el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában