Útfejlesztés

2021.06.06. 06:32

Átépítik a Pozsonyi utat Sopronban – az új pályaszakaszra terelik a forgalmat a tanév végétől

A Mély-út építésével párhuzamosan az iskolai évzárók után, június 14-én félpályás lezárás mellett megkezdik a Pozsonyi út felújítását az M85-ös Fertőrákosi úti csomópontja és a Szent Mihály-temető közötti szakaszon. A buszokat is más útvonalra terelik. A munka október végéig tart.

Bódvai Ildikó

A terelőutat az új balfi csomóponton, az M85 autóút még át nem adott szakaszán és a fertőrákosi csomóponton keresztül jelölték ki. A kivitelező figyelmeztet: a terelést mutató jelzésekre figyeljenek a közlekedők. Fotó: Máthé Daniella 

A felújítást a gyorsabb haladás és a mielőbbi befejezés érdekében a Pozsonyi út folyamatos félpályás korlátozásával végzik – tudatta a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épülő M85 gyorsforgalmi út és a soproni Mély út kivitelezője, a DS Konzorcium. Jó hír, hogy az itt közlekedőknek nem kell majd dugóban ácsorogniuk, mert a munkálatok idejére a Pozsonyi út Fertőrákos felől Sopron felé egyirányú lesz. A másik irányba terelőutat jelöltek ki az új balfi csomóponton és az M85 még át nem adott szakaszán keresztül.

A terelőutat az új balfi csomóponton, az M85 autóút még át nem adott szakaszán és a fertőrákosi csomóponton keresztül jelölték ki. A kivitelező figyelmeztet: a terelést mutató jelzésekre figyeljenek a közlekedők. Fotó: Máthé Daniella

A gyorsforgalmin haladó terelésen 60 kilométer per órás sebességkorlátozás mellett egy sávon lehet majd közlekedni. Ezen az új szakaszon az elzárt sávban még munkagépek és munkások dolgozhatnak, ezért kérnek mindenkit, hogy erre fokozottan ügyeljenek! A kivitelező arra is figyelmeztet, hogy a terelést mutató jelzésekre kiemelten figyeljenek, a zavartalan közlekedés érdekében kövessék azokat. Szigorúan tartsák be a korlátozó jelzéseket és óvják az úton dolgozókat! Változás lesz a Széleskuti, Fehéregyházi és Zárányi utcák közlekedésében is, mert a felújítási munkálatok ideje alatt ezekből az utcákból nem lehet majd kihajtani a Pozsonyi útra. Innen a belváros felé a Rákosi és a Verő József utcákon keresztül lehet kijutni. A közvetlenül a Pozsonyi útra nyíló kapubejárók átjárhatóságát a konzorcium biztosítja a felújítás közben is.

A tömegközlekedést használókat kérik, hogy kövessék a Volánbusz tájékoztatását. A Pozsonyi út egyirányúsítása a helyi: 6, 13, 13B és 33, valamint a helyközi: 7205-ös számú járatokat érinti. Terelt útvonalon a Sopronból Sopronkőhida, illetve Fertőrákos irányába közlekedő helyi és helyközi járatok közlekednek majd, ezek esetében 5–10 perces késés várható. Kimarad a Szent Mihály-temető, az autószalon, a Sand-dűlő és a régi vízműtelepi megállóhely. Az ideiglenes megállóhely a temetőnél, a Kőrösi Csoma Sándor utcánál lesz. A DS Konzorcium igyekszik mindent megtenni, hogy október végén minden közlekedő megelégedésére egy szebb, biztonságosabb útszakaszt adjon át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában