Különleges útfelújítás

2021.01.12. 11:19

Gyűrődésmentes útburkolat vizsgázik a győri Jókai utcában – videón mutatjuk a speciális belvárosi felületet

Hazánkban ritkán látott útépítési technológiával újult meg a győri Jókai utca kátyús és felgyűrődött burkolata. A videó segítségével a kulisszák mögé nézhetnek.

kisalfold.hu

A győri belvárosi útszakasz a buszközlekedés és a nehézgépjárművek forgalma miatt extrém terhelést kapott, amelynek hatására nyomvályúk alakultak ki. A felújítás során kiemelt szempont volt, hogy hosszú távon se alakulhassanak ki újabb kátyúk és gyűrődések, amiről speciális, nagy szilárdságú habarcsának felhasználásával gondoskodtak a kivitelezők. Az anyag amellett, hogy ellenáll a nagy terhelésnek, gyorsan bedolgozható, a kivitelezés után pedig 48 órával már használható felületet képez.

Portálunk a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnökétől, Máthé-Tóth Pétertől megkérdezte, hogy Győrben máshol is bevetették-e már a speciális burkolatot? „Igen, a Városháza tér melletti buszsáv is ilyen útburkolatot kapott korábban. A szóban forgó szakasz előtte gyakran nyomvályússá vált a nyári kánikulák idején a jelentős terheléstől, ezért döntöttünk a használata mellett” – hangzott a válasz.

A különleges burkolat gyakorlatilag cement és aszfalt „házasítása”, amelynek fő előnye, hogy télen nem töredezik, nyáron pedig nem gyűrődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában