barbárok

2020.11.21. 17:49

Vandálok pusztítottak a Gesztenyés Horogban Pannonhalmán – fotók

Néhány hónapja zárult sikerrel Pannonhalma legrégebbi útjának rendbe tétele. Az öröm nem tartott sokáig: barbárok emelték kezüket a történelmi ösvényre, a kár megközelítőleg egymillió forint. A kisváros polgármestere saját zsebéből 50 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Szeghalmi Balázs

Fejlesztés után

A Gesztenyés Horog méltatlanul „elfelejtett ösvény” volt mostanáig Pannonhalmán. Anno ezen az úton jártak a szerzetesek az Apátságba, szamarak segítségével itt hordták fel a vizet. A kisváros önkormányzata évek óta dolgozott az út rehabilitációján, amely TOP-forrásból meg is valósult idén.

Nyomravezetői díj

Közművesítették a horgot, közvilágítást építettek ki, utcabútorokat helyeztek ki a pihenni vágyó helyieknek és turistáknak. A fejlesztés jelentős részét zúzták szét vandálok, a pusztítást feltehetőleg alig pár perc alatt végezték. Megrongálták az utcabútorokat, széttörték, rúgták a világító testeket.

„Az értelmetlen pusztítás valószínűleg a napokban történt, november 20-án szereztem róla tudomást. Azonnal rendőrségi feljelentést tettem, bízom benne, hogy sikerül a vandálok nyomára bukkanni. Ennek érdekében a saját zsebemből 50 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlok fel” – közölte Vas Gábor, Pannonhalma polgármestere.

Elvették sokak örömét

A vandálok körülbelül egymillió forintos kárt okoztak, de ami ennél is szomorúbb: a helyi lokálpatrióták, a természetkedvelő turisták örömét vették el gyalázatos tettükkel.

Fotók: Vas Gábor Facebook-oldala

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában