Páli Szent Vince

2020.09.15. 19:43

Szent Gellért-díj arany fokozat a kapuvári Budai Istvánné igazgató-helyettesnek

Eredményes pedagógusi tevékenységéért Veres András, a Győri Egyházmegye főpásztora a Szent Gellért-díj arany fokozatát adományozta Budai Istvánné részére.

Kustor Réka

Fotó: Páli Szent Vince facebook

A Páli Szent Vince Iskolaközpont nyugdíjba vonuló intézményvezető-helyettese nem sokkal korábban, az évnyitón vehette át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

Fotó: Páli Szent Vince facebook

Budai Istvánné 1981-ben szerzett diplomát, előbb Bősárkányban, majd 1985-ben a Páli Szent Vince Iskolaközpont elődintézményében helyezkedett el. 1992-ben a Szatmári Irgalmas Nővérek megbízásából a Szent Anna-plébánia képviselő-testülete Szent Vincéről elnevezett katolikus iskola alapításáról határozott, melynek elindításában nagy szerepet vállalt. Szaktanári munkáját a lelkiismeretesség jellemezte, az igazgatóhelyettesi feladatkört 14 éven keresztül látta el. Nagy munkabírással vett részt az intézményfejlesztésben, az értékálló tudás átadásában, s önzetlen gyermekszeretetével, segítőkészségével könnyedén elnyerte a diákok és a szülők bizalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában