Ne halmozzuk az élelmiszereket!

2020.03.20. 23:25

Van olyan győri üzlet, ahol 2-2 kg disznó- és csirkehúst adnak termékenként a vásárlóknak, hogy mindenkinek jusson – fotók

A lisztet is kérni kell az eladótól.

kisalfold.hu

2020.03.19. CBA ménfőcsanaki áruházában folymatosan zajlik az árufeltöltés. Húsáru csak korlátozott mennyiségben vásrolható. A lisztet csak az eladóktól lehet kérni. Fotó: Csapó Balázs Kisalföld

Fotó: CSAPO BALAZS

Portálunk a héten írt arról, hogy mind az üzletláncok, mind az Országos Kereskedelmi Szövetség felhívja a figyelmet: egyrészt a készletek felhalmozása felesleges, másrészt figyeljünk embertársainkra, nekik is maradjon az élelmiszerekből.

Oka van a limitnek

Ebben az írásunkban felhívtuk a figyelmet a vásárlási mennyiségek korlátozására, amit a Spar és a CBA már meglépett. A Kisalföld munkatársai az egyik ménfőcsanaki CBA üzletben azt tapasztalták, hogy a sertés- és csirkehúsból termékenként 2–2 kilót adnak egy vásárlónak. Liszt már nincs a polcokon, de az eladóktól lehet kérni.

Felvételünk a CBA ménfőcsanaki üzletében készült.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője kérdésünkre hangsúlyozta: „továbbra is termékkörből jelentős árukészletek állnak rendelkezésünkre, de hangsúlyos célunk, hogy minden vásárlónknak jusson az alapvető élelmiszerekből”.

Fotó: Csapó Balázs

Várjuk Olvasóink tapasztalatait!

Olvasónktól azt is hallottuk, hogy az egyik német diszkontláncban egy zsugor, azaz hat palack ásványvizet adtak. Önök mit tapasztalnak a megyei üzletekben, hol léptek érvénybe vásárlási limitek, mennyit drágultak az árak? Várjuk tapasztalataikat hozzászólásként vagy e-mailen ([email protected]).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában