Előkészítő ülés

2024.07.07. 19:45

Megrázó részletek: megölte feleségét, majd feladta magát - Bíróság elé áll a mosonmagyaróvári férfi

Tavaly májusban történt az a szörnyű tragédia, amikor éjjel késsel halálra szúrta feleségét egy férfi, majd lefeküdt mellé aludni. Reggel viszont nem bírta tovább a bűntudattal és feladta magát a rendőrségen. A letartóztatásakor teljeskörű beismerő vallomást tett. A vádiratból újabb megrázó részletek derültek ki. Szerdán előkészítő ülést tartanak az ügyben a Győri Törvényszéken. A 67 éves férfi akár élete végéig a rácsok mögé kerülhet.

Simon Roberta

Korábbi felvétel

Az egész várost megdöbbentette az a tragédia, ami Mosonmagyaróváron történt tavaly májusban. A rendőrkapitányságon az eset másnapján megjelent egy 67 éves helyi férfi, aki elmondta, hogy este a Mosonyi Mihály utcában lévő otthonukban megölte a feleségét.

A vádirat szerint a pár 2017-2018. években ismerkedett meg egymással. Ekkor a vádlott hajléktalan szállón lakott, azonban rövidesen elhatározták, hogy összeköltöznek. Először a nő lakásában, majd később egy önkormányzati lakásban laktak. 

S. Jolán 1996. óta járásában korlátozott volt, majd 2022-ben közlekedési balesete miatt egy ideig kerekesszékbe kényszerült, mankót használt, hogy mozogni tudjon otthonában. A nő tavaly tavasszal egy hónapos rehabilitációs kezelésen vett részt, az orvosi iratok szerint könnyebben közlekedett már, de a lakásban továbbra is nehézkesen, bicegve, tárgyakba kapaszkodva járt, leginkább üldögélt. A lakáson kívül kisebb távolságot mankó nélkül, segítő személlyel meg tudott tenni. 

A pár együttélése nem volt zökkenőmentes, a férfi 2020. év elején egy évre külön is költözött, mert veszekedéseik többször tettlegességig fajultak. A vádlott gyakran ittas állapotban veszekedett Jolánnak, volt, hogy bántalmazta, pofozta, haját tépte. Arra is volt példa, hogy megöléssel fenyegette a nőt, ami miatt Jolán a lakásból elmenekült, és az éjszakát a lakóház folyosóján, vagy szállodában töltötte. 

A nő tartva a férfi agressziójától nem kért rendőri segítséget, azonban a társasház lakói észlelték a történteket és szóltak az ingatlankezelőnek, aki felkereste a rendőrséget. A bejelentés után a hatóságok fel is keresték telefonon Jolánt, de gondolkodási időt kért, mert nem volt benne biztos, hogy büntetőeljárást indítson.

Másnap viszont már késő volt, megtörtént a tragédia. Az esti órákban a vádlott és a sértett között ismét hangos veszekedés tört ki, a késő esti órákban a férfi a konyhában magához vett egy 16 centiméter pengehosszúságú kést és visszament a szobába.

Jolán arccal az ajtó irányába fordulva az ágy szélén ült, amikor párja odament hozzá és több alkalommal megszúrta. A nő a szúrások következtében az ágyról a padlóra esett és a helyszínen elhunyt. A vádlott a kést a konyhapultra lerakta, majd reggel bement a rendőrségre, ahol közölte, hogy megölte a feleségét és ezzel együtt átadta a lakás kulcsait. 

A bíróságon szerdán tartanak előkészítő ülést. A letartóztatásban lévő vádlott, ha ismét mindent beismer és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akár már aznap ítélet születhet. A vád emberölés, így akár 20 évre is börtönbe csukhatják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában