Lezárult a mentőakció

2024.06.12. 22:42

Holtan került elő a Pinkából az eltűnt burgenlandi férfi

A mentőalakulatok megtalálták a vasárnap eltűnt 77 éves pinkamiskei (Mischendorf) férfi autóját, benne az eltűnt személy holttestével. A hatóságok a rendkívül nehéz kutatást követően azt nyilatkozták: a férfi autója nagy valószínűséggel belecsúszott a megáradt Pinkába.

Bódvai Ildikó

Forrás: urgenland.ORF.at

Fotó: LPD Burgenland

Az autót az eltűnt személlyel Sárosszéknél (Kotezicken) a Pinkában  fedezték fel – erősítette meg Oskar Gallop rendőri műveleti vezető az ORF Burgenlandnak. A rendőrség és a tűzoltóság vasárnap óta kereste a 77 éves férfit, de a Pinka magas vízállása és a rossz látási viszonyok nehezítették a kutatást.

A férfit többször kutatták drónok és helikopter segítségével. A tűzoltók ezután mágnessel átkutatták a vizet, és egy fémtárgyat találtak. Ezután egy technikailag bonyolult mentési akció keretében kiemelték az autót. A törvényszéki szakértők és a helyszíni szemle alapján azt feltételezik, hogy az autó valószínűleg belecsúszott a Pinkába - mondta a rendőri vezető.  

Mint ahogy mi is megírtuk, a dráma vasárnap reggel kezdődött Pinkamiskén. A 77 éves férfi elment szavazni, de aztán nyoma veszett. A közeli Pinka ekkor már áradt. A mobiltelefonját utoljára Gyepűfüzes (Kohfidisch) környékén mérték be. Azóta mintegy 100 tűzoltó és rendőr kereste nagy erővel a férfit.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában