A magas vízállás nehezíti a keresését

2024.06.11. 16:12

Eltűnt férfit keresnek drónnal és helikopterrel Burgenlandban

A heves viharok után továbbra is feszült a helyzet Dél-Burgenlandban. Az éjszaka nyugodt volt, de a patakok és folyók vízállása továbbra is magas. Továbbra sem találják a vasárnap eltűnt 77 éves pinkamiskei (Mischendorf) férfit, a felkutatását nehezíti a magas vízállás.

Bódvai Ildikó

A rendőrség szerint a férfi vasárnap délelőtt elment szavazni a pinkamiskei szavazóhelyre, majd Gyepűfüzes (Kohfidisch) felé hajtott, és azóta eltűnt. A 77 éves férfi mobiltelefonját legutóbb Gyepűfüzes környékén mérték be. Kezdetben a rokonok vadászokkal és a tűzoltósággal együtt keresték a nyugdíjast. Miután az eltűnt férfi unokaöccse vasárnap este feljelentést tett, a keresést rendőri erőkkel, további tűzoltóságokkal és drónokkal fokozták, de éjszakára leálltak az akcióval. Hétfőn reggel ismét meg kellett szakítani a keresést az eső miatt. Jelenleg Pinka környékén folyik a keresés.

Nehezíti a keresést, hogy a  patakok szintje még mindig nagyon magas.
Forrás: burgenland.orf.at

„A probléma az, hogy bár lehet kutatni a partokat, a patakok szintje még mindig olyan magas, a víz pedig olyan zavaros, hogy nem látni semmit." Ezért hatósági utasításra hétfőn dél körül ismét leállították a keresést. „Bármilyen szomorú is, meg kell várni, amíg a vízszint lemegy, hogy lássuk, hol van a jármű” – mondta a burgenland.orf.at beszámolója szerint Alexander Flaschberger, a felsőőri (Oberwart) kerületi tűzoltóság munkatársa.

A dél-burgenlandi árterületeken stabil maradt az árvízi helyzet kedd délután, eleinte attól tartottak, hogy a Pinka vízszintje megemelkedik, de ez szerencsére nem történt meg. Közben megkezdődött a kárfelmérés és az árvízkárosultak megsegítésére Hans Peter Doskozil, Burgenland kormányzója által hétfőn bejelentett támogatások előkészítése.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában