Kiberbűnözés

2024.04.10. 07:01

34 millió tűnt el egy győri cég számlájáról, csalók után nyomoz a rendőrség

Egy győri cég képviselőjét tévesztették meg a csalók, akik az online térben követték el bűncselekményüket.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

Fotó: TippaPatt

Banki ügyintézőnek adta ki magát az a csaló, aki 2024. április 4-én hívta fel a későbbi sértettet, hogy gyanús utalásokat észlel a cége bankszámláján. A telefonáló rendkívül udvarias és segítőkész volt, így a számlatulajdonosban nem is merült fel, hogy csalók prédájává válhat. A „banki ügyintéző” kérte, hogy az illetéktelen hozzáférések megakadályozása érdekében a férfi telepítse mobiltelefonjára az Anydesk alkalmazást, ezt követően egy jóváhagyó kódot fog kapni, és azt olvassa be - írta a police.hu.

A sértett a kéréseknek eleget tett, és még aznap, összesen 7 átutalást hajtott végre a számláról a bűncselekmény elkövetője.Másnap a győri férfi észlelte, hogy a cég számlájáról közel 34 millió forint tűnt el, így a helyi bankfiókot kereste fel, ahol megtudta, hogy csalók áldozatává vált.

Az ügyben a rendőrség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt büntetőeljárást indított, és az eset körülményeit a Mátrix Projekt keretében vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában