Gázolás

2024.03.04. 14:37

Egy 15 éves lányt ütöttek el - Rekordidő alatt cselekedtek a soproni rendőrök

Vasárnap délután kiskorú gázolásához riasztották a soproni rendőröket és mentőket.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shuterstock

Fotó: sergey causelove

Mint azt olvasónk elmondta, a Tómalom és Feketevárosi utca kereszteződésében segédmotoros kerékpárral szabályosan közlekedő 15 éves lányt gázolt el az elsőbbségadási táblát figyelmen kívül hagyó középkorú férfi. A védett úton közlekedő lány nekicsapódott az autó elejének és a földre esett. A sofőr ki sem szállt az autóból, csak a két, vele utazó személy kérdezte meg a lánytól, hogy megsérült-e. A sofőr a lehúzott ablakon keresztül kiabálta ki, hogy vállalja a motorkerékpár javítását. Amikor a lány, szintén motorral közlekedő édesapja közölte vele, hogy mentőt és rendőrt kell hívni, a két utas beszállt, a sofőr gázt adott és dinamikusan elhajtott. A szomszédok és szemtanúk szerint a férfi jogosítvány nélkül vezette a személygépkocsit.

A lányt a kórházba szállították, ahol megállapították, hogy súlyos sérülést nem szenvedett, apró zúzódásokkal megúszta az ütközést.

- Köszönjük a soproni rendőröknek és Farkas Péter rendőr őrnagynak, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vezetőjének, aki vasárnap délután mozgósította a rendőröket, hogy rekordidő alatt elcsípjék a cserbenhagyásos gázolás elkövetőjét. A baleset és a kórházi kivizsgálás után két és fél órával felvették a rendőrségi jegyzőkönyvet, és ekkor már előállították a gázolás elkövetőjét is, aki időközben átment Ausztriába, majd újra visszatért Sopronba 

- osztotta meg a Kisalfölddel a történetet, és a rendőri intézkedéssel kapcsolatos pozitív tapasztalatait a hálás anyuka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában