20 perc a hibátlan mentésre

2024.03.21. 08:29

Országos Műszaki-mentő verseny - Döntőben a győri tűzoltók

A győri tűzoltók nyerték a műszaki-mentő vetélkedő területi fordulóját.

Kisalföld.hu

A felvétel 2022-ben, a III. Országos Tűzoltó Műszaki Mentőversenyen készült Esztergomban. Azt a megmérettetést a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata, a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók nyerték meg.

Forrás: MW archív

Fotó: Walczer Patrik

A 2024-es Területi Műszaki-mentő Vetélkedőt március 19-én, Győrben rendezte meg a vármegyei igazgatóság a hivatásos tűzoltók részére. A tét – ahogyan az elmúlt években is - az volt, hogy melyik város hivatásos tűzoltóparancsnoksága fogja képviselni vármegyénket az országos döntőn.

A versenyző csapatok borítékból húzták ki a műszaki mentési feladatokat és a rajtszámot, majd a versenyhelyszínre indultak, ahol már a berendezett szituáció várta őket. Minden induló csapat egy baleseti szimulációs feladatot kapott, amelyek eltértek egymástól, azonban minden esetben két-két autó szenvedett balesetet.  A feladatok megoldására minden csapatnak legfeljebb 20 perc állt rendelkezésére, a cél a szakszerű és hibátlan végrehajtás volt.  

A bíráló bizottságban a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot képviselő, Kőváry Adrián százados mellett, aki a taktikai és szakmai pontozást végezte, két külsős bíró is helyet kapott. Az Országos Mentőszolgálat kollégája a sérültek szabályszerű mentését, az egészségügyi szempontokat figyelte, míg Szabó Imre, a SziFire Kft.-től, a Holmatro eszközök hivatalos magyarországi forgalmazójától, pedig a technikai eszközök szabályos használatát pontozta - számolt be a versenyről a katasztrófavédelem.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

1. helyezett: a Győri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata

2. helyezett: a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata

3. helyezett: a Soproni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata

4. helyezett: a Kapuvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata

Tehát áprilisban, Dunaföldváron a IV. Országos Műszaki-mentő versenyen vármegyénket a győri hivatásos tűzoltók képviselik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában