Eljárás

2024.03.18. 13:05

Mindszenty szobrot, bankfiókokat és egy áruház üvegét is megrongálták Komáromban

Garázdaság és rongálás vétsége miatt indított eljárást a Komáromi Járási Ügyészség, majd vádat emeltek egy többszörös és különös visszaeső férfival szemben. Az elkövető súlyos tettei közel egy millió forintos kárra rúgnak már.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a férfi 2022. július 17-én a hajnali órákban a komáromi köztemetőben vascsővel rontott neki a műkőből készült Mindszenty József szobornak. Többször megütötte, aminek következtében a dísztárgy kezei és orra is letört. Az elkövető ezzel 240.000 forintos kárt okozott.

 

A férfi 2022. július 21-én hajnalban az egyik komáromi bankfiók ügyfélbejárati ajtójának üvegét dobta be egy kővel. A törés miatt 146.453 forintos kár keletkezett. Az elkövető ezután egy műszaki áruház bejárati ajtaja üvegezését is betörte kővel, annak javíttatási költsége 219.805 forintra rúgott. A felvételen ennek az üvegnek a betörése látható, illetve a betörést megelőzően az elkövető, amint sétál az utcán.

 

A vádlott folytatta tevékenységét és 2022. augusztus 16-án hajnalban egy másik komáromi pénzintézet bejárati ajtajának üvegezését is bedobta, így abban  356.977 forintos kárt okozott.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a sértettek kárának megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában