Ittas vezetés

2024.03.16. 07:52

Előadást tartottak a rendőrök Győrben

Tanulságos baleset-megelőzési előadást tartottak Győrben, a Széchenyi István Egyetem Közlekedési Tanszékén, ahol többek között téma volt a járművezetés ittas, bódult állapotban.

Dániel Viktória

A hallgatók március 13-án maradandó élménnyel gazdagodtak, tanulságos „tanórán” vettek részt, amelyet a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság szakemberei, Rosta Roland rendőr őrnagy és Deák Norbert rendőr százados tartottak. Az ittas járművezetés ellenőrzésének tapasztalatait ezen az előadáson a rendőrök valóban a gyakorlatban mutatták be a fiataloknak. Ezúttal alkalom nyílt arra, hogy büntetlenül alkoholt fogyasszon, majd szondát fújjon az az öt bátor felnőtt résztvevő, akik az előadásra gyalog érkeztek. A vállalkozó szelleműek különféle erősségű italt ittak, illetve megkóstolták az alkoholos desszertet is. Mindezt azért, hogy lássák, mikor és mennyi idő elteltével mit is mutat ki egy alholszonda, amelyet a rendőrök használnak az ellenőrzéseikkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában