Kétszer is megszökött

2024.02.28. 07:00

Fogolyszökés miatt emeltek vádat Győrben az ellen a férfi ellen, aki kétszer is levette a nyomkövetőt

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 39 éves férfival szemben, aki megszökött a bűnügyi felügyeletből.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a 39 éves férfi ellen kábítószer-kereskedelem miatt folyt eljárás, melynek során a Fővárosi Törvényszék 2022 márciusában elrendelte a bűnügyi felügyeletét és meghatározták, hogy melyik területen mozoghat. Ennek ellenőrzéséhez elektronikus nyomkövetőt is kapott.

Az elkövető ennek ellenére 2022 októberében, Győr külterületén a nyomkövető eszközt a lábáról eltávolította és megszökött. A leszerelt eszközt végül a hatóság megtalálta.

Emiatt a Fővárosi Törvényszék elfogatóparancsot bocsátott ki. A férfit tavaly májusban Spanyolországban fogták el, ahol az ottani bíró ismét elrendelte a bűnügyi felügyeletét. A terhelt azonban az ottani bűnügyi felügyelet szabályait is megszegte és újra megszökött.

Az azóta is ismeretlen helyen tartózkodó férfi ellen az ügyészség a távollétében emelet vádat fogolyszökés miatt. Vele szemben két évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyben a döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában