Ittasan

2024.02.08. 09:59

Adománygyűjtő dobozt is lopott a tolvaj a templomból Komárom-Esztergomban

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Tatai Járási Ügyészség, azzal a büntetett férfival szemben, aki egy templomból lopott adománygyűjtő dobozt.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint az elkövető tavaly szeptember 12-én ittas állapotban bement a Tatai járásban található templomba a nyitott ajtón keresztül. Ezután az előtérben kiszakította a falból a 8.500 forint értékű adománygyűjtő pénzkazettát és eltulajdonította a benne lévő 90.000 forint készpénzzel együtt.

A nyomozás során lefoglalással 26.655 forint megtérült. A férfi többszörös és különös visszaesőnek minősül. A bíróság a templomi lopás előtt, az az tavaly március 22-én jogerősen mint többszörös visszaesőt 1 év börtönbüntetésre ítélte, ugyancsak lopás miatt. Ezt a szabadságvesztést jelenleg is tölti.

Az ügyészség indítványozta, hogy a Tatai Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra és 72.845 forint vagyonelkobzásra ítélje.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában