Vádemelés

2024.01.04. 07:36

Fagyasztóban és padlásrészben rejtette el a kábítószert, majd hamis okmánnyal akart külföldre szökni Komárom-Esztergomban

A különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntette és közokirat-hamisítás miatt indult ügy Komárom-Esztergomban. A vármegyei főügyészség vádat emelt az elkövető férfival szemben, akinek cselekménye öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kisalföld.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a férfi a 2022. márciust megelőzően 1746 darab tablettát, és 119,68 gramm sárga színű tabletta törmeléket, valamint 1272,57 gramm tömegű port szerzett. Ezeket a komáromi családi házának padlásrészében, a feljáró létra szerkezetének nyílásában tárolta, míg a port fagyasztóládában tartotta.

Az elrejtett tabletták metamfetamin származékot, míg a por amfetamint és kreatint tartalmazott. A tárolt kábítószerek összesített tiszta hatóanyag tartalma mintegy három és félszeresen haladja meg a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

Az elkövető 2021. február és 2022. május között rábírt egy ismeretlen személyt arra, hogy hamis román személyi igazolványt készítsen. Azért volt erre szüksége, hogy a folyamatban lévő büntetőügyeiben várható, és már kiszabott szabadságvesztések elől külföldre szökhessen. A vádlott férfi a hamis közokiratot – a bűncselekmény leplezése érdekében – a Komáromi Rendőrkapitányság mosdójában a WC lefolyóba dobta.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Törvényszék a többszörös visszaeső férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, a lefoglalt kábítószert és hamis személyi igazolványt pedig kobozza el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában