Pénzmosás gondatlanságból

2023.12.18. 09:14

Kelet-Magyarországig vándoroltak a Csorna-környéki nőtől kicsalt milliók

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalemberrel szemben, aki szívességből, gondatlanul vett részt pénzmosásban.

Simon Roberta

Forrás: Schutterstock

A vádirat szerint a 33 éves férfit egy kelet-magyarországi településen idén tavasszal azzal szólította meg egy ismeretlen személy, hogy a szomszédos országban dúló háború elől menekült el. Azt állította, hogy családjának pénzre van szüksége, viszont az összeg a rendelkezésére áll, csupán egy bankszámlára van szüksége, hogy felvehesse a pénzt. Az ismeretlen csaló a bankszámla használatáért cserébe, hálaként, pénzt is felajánlott.

A férfi megsajnálta az ismeretlent és felajánlotta a bankszámláját, amire még aznap egy 2 500 000 forintos utalás érkezett. A vádlott felvette a teljes összeget a település bankfiókjában, és átadta szerencsétlennek hitt, ismeretlen férfinak. A szívességért cserébe még pénzt sem fogadott el.

A nyomozás során megállapították, hogy az összeget egy Győr-Moson-Sopron vármegyei nő bankszámlájáról utalták, amihez a hölgy megtévesztésével, csalás útján fértek hozzá.

Az ügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett pénzmosás vétségével vádolta meg, mely bűncselekmény két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az ügyben az érdemi döntést a Csornai Járásbíróság fogja meghozni - tájékoztatta portálunkat a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában