Apa több mint 10 évet kaphat

2023.11.21. 09:29

Pokollá tették a lányuk életét - Újabb szülőket ítélhetnek el gyermekük molesztálásáért Győrben

Hamarosan a Győri Ítélőtáblán dőlhet el annak a nevelőapának és anyának a sorsa, akik éveken keresztül pokollá tették lányuk életét.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az apa büntetésének a helybenhagyását, az anya büntetésének a súlyosítását indítványozta.

A vád szerint a férfi és a nő 2013-ban házasodott össze, melyből egy közös gyermekük is született. Együtt nevelték a nő korábbi kapcsolatából 2003 októberében született lányát is. A nevelőapa 2014 -től, a lány 11 éves korától szinte napi rendszerességgel molesztálta a gyermeket. Előfordult, hogy akkor is kihasználta a sértettet, amikor az aludt. 2016-tól már erőszakot is alkalmazott, amikor a lány ellenállt.

Annak ellenére, hogy az apa megparancsolta nevelte gyerekének, hogy senkinek ne beszéljen a vele történtekről, a gyermek számos alkalommal elmondta azt az édesanyjának. A nő nem hitt neki, amikor a lánya segítséget kért tőle, még testi fenyítést is alkalmazott. Az anya testileg és lelkileg is elhanyagolta elsőszülöttjét, nem gondoskodott arról, hogy iskolába járjon, érdektelenséget mutatott sorsával, problémáival kapcsolatban.

A Tatabányai Törvényszék a nevelőapát folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 11 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra, az anyát kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. A férfit végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi büntetése kellően szigorú, viszont a nő büntetésének a súlyosítása szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában