Segítettek a tűzoltók

2023.11.13. 12:18

Nyolc sérült, ötvennyolc vonulás egy hét alatt Győr-Moson-Sopronban

Buszukkal megcsúszott kirándulókon, baleseteknél és háztűznél egyaránt segítettek a hivatásos tűzoltók a múlt héten.

Bella Violetta

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten ötvennyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen nyolc ember sérült meg.

 Hétfő kora délután teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméteres hétvégi ház Győrben, a Tatai úton. A győri hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A ház lakhatatlanná vált, ezért a négy lakót egy kollégiumban helyezték el. Az eset során nem sérült meg senki.

Ugyanaz nap kora este személyautó és traktor ütközött, majd az út menti árokban álltak meg  a 82-es számú főút 50-es kilométerénél, Bakonypéterd térségében. A pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók a személyautó sofőrjét feszítővágó segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek, akik súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A traktoros könnyű sérüléseket szenvedett, őt is kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai. A balesetben még két személyautó érintett volt, amelyből az egyiket áramtalanították az egységek. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Szerda délután kirándulókat szállító autóbusz csúszott le a Rábca melletti töltésről majd megsüllyedt Bősárkány közelében. A csornai hivatásos tűzoltók visszavontatták a járművet a kavicsos útra. A buszon harmincnyolcan utaztak, ők mentesítő járattal utazhattak tovább. Az eset során nem sérült meg senki. 

Árokba hajtott, majd az oldalára borult egy személyautó csütörtök délelőtt a 8532-es számú úton, Sopronkőhida térségében. Az autóban utazó két embert a szélvédő üveg betörése után a soproni hivatásos tűzoltók segítették ki a kocsiból, majd a mentők kórházba szállították őket. A hivatásos tűzoltók áramtalanították és a kerekeire állították a járművet.

Két személyautó ütközött péntek délután Győrben, a Szent István út és Újlak utca kereszteződésében. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A két autóban összesen hárman utaztak, egyiküket a mentők további vizsgálatokra kórházba szállították.

Tízméteres faág hasadt egy villanyvezetékre szombat délután Pannonhalmán, a Kossuth utcában. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók és a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai motoros láncfűrész és kötél segítségével eltávolították a lehasadt ágat. Az eset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

Vasárnap délelőtt árokba hajtott és az oldalára dőlt egy személyautó vasárnap Rajka közelében, a 1408-as út Rajka és Dunakiliti közötti szakaszán. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók és a rajkai önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították a járművet. Az autóban csak a jármű vezetője utazott, aki szerencsére nem sérült meg a balesetben - tette közzé weboldalán a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában