Segítettek

2023.11.09. 16:22

Hétköznapi hősök – Közlekedési balesetnél intézkedtek a sopronkőhidai börtön őrmesterei

Lélekjelenlétéről és szakértelméről is tanúbizonyságot tett a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön két őrmestere: Pusker Krisztián és Takács Dávid egy közlekedési balesetnél segítettek csütörtökön.

Kisalföld.hu

Pusker Krisztán és Takács Dávid bv. őrmesterek, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön gépjárművezetői november 9-én néhány perccel kilenc óra után az intézet melletti járdán gyalogoltak a gépjárműtelephely irányába, amikor Krisztián meglátta, hogy a mintegy kétszáz méterre lévő, Margitbánya felőli bekötő útnál megáll két autó, és a benn ülők kiszállnak. Az embereken látszott az izgatottság. Krisztián ekkor vette észre a bekötő úttal szembeni fás területen az oldalára fordult személygépkocsit - olvasható a börtön hivatalos honlapján.

Odafutottunk mindketten,  és láttuk, hogy az ott lévő négy civil személy éppen vissza akarta az autót fordítani. A további sérülések elkerülése végett megakadályoztuk, hogy az autót kerekeire állítsák, majd a járművet spanifer és farönkök segítségével stabilizáltuk

– meséli Krisztián.

Mivel az elsőként érkezők egyike azt mondta, hogy értesítette a tűzoltókat, én hívtam a központi segélyhívót a mentők értesítése érdekében

– teszi hozzá Dávid.

A balesetet szenvedett autó motorja járt, az ajtajai zártak voltak, ezért a két őrmester nem tudta áramtalanítani a járművet.

- Az autóban egy idős osztrák házaspár utazott, a férfi volt a sofőr. Amikor odaértünk, a férfi próbált kimászni az autóból, ezért folyamatosan nyugtattuk őt. Kilenc óra után tíz perccel megérkeztek a katasztrófavédelem és az Országos Mentőszolgálat egységei. A helyszínt átadtuk nekik, majd segédkeztünk a kiemelésben és a beteg pozicionálásában. A két sérültet lapáthordágyra tettük, segítettünk a mentőautókhoz vinni őket – folytatják a beszámolót.

Pusker Krisztián és Takács Dávid

Takács Dávid bv. őrmester 2016 áprilisában szerelt fel a büntetés-végrehajtáshoz, négy és fél éve másodállásban a Soproni Mentőállomáson dolgozik gépkocsivezetőként. Pusker Krisztián bv. őrmester a Völcseji Önkéntes Tűzoltó Egyesült elnöke, 14 éves kora óta aktív önkéntes tűzoltó, a bv-szervezetnél 2018. szeptember 15. óta szolgál. Mindkettőjükre igaz, hogy az életmentés és a segítségnyújtás a mindennapjaik része.

Mivel Krisztián és Dávid tapasztaltak különböző káresemények felszámolásában, a helyszínen félszavakból is megértették egymást, majd a tűzoltók és mentők megérkezése után szinte azonnal beilleszkedtek a csapatba, hiszen mindketten saját kollégáikkal dolgoztak. A tűzoltó és mentő kollégák pedig nyugodt szívvel bízták rájuk a delegálható feladatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában