Őznász

2023.08.11. 10:37

Veszélyes útonállók Győr-Moson-Sopronban - Vadakra figyelmeztetnek a soproni rendőrök

A nap bármely időszakában körültekintő vezetésre hívja fel a figyelmet a Soproni Rendőrkapitányság.

Kisalföld.hu

Az elmúlt időszakban több anyagi kárral járó baleset is történt a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén, amelynek során a gépjárművek vadonélő állattal ütköztek. 

Augusztus 7-én 11 óra 30 perckor a 84-es számú főútvonal 126-os kilométer szelvényénél, az út lakott területén kívüli szakaszán egy őz hirtelen, váratlanul féktávolságon belül ugrott ki az Ausztria felől Sopron irányába szabályosan közlekedő járművezető elé az úttestre. Az őz a balesetet követően átcsapódott a bal oldali forgalmi sávba, ahol emiatt az ott szabályosan közlekedő gépkocsinak intenzív fékezést kellett az ütközés elkerülése érdekében végrehajtani. Az őzzel történő ütközést így elkerülte, azonban a mögötte közlekedő, a követési távolság be nem tartó személygépkocsi az elejével nekiütközött. Az csak a véletlenen múlott, hogy személyi sérülés nem történt.

A rendőrség felvétele

Farkas Péter rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának a vezetője felhívja a figyelmet, hogy jelenleg az őzek násza zajlik. Ebben az időszakban a nap bármely időpontjában számolni kell a vadon élő állatok hirtelen, váratlan megjelenésére. A balesetek elkerülése érdekében kiemelten fontos a helyes sebesség megválasztása, valamint a figyelmes és körültekintő járművezetés. 

Farkas Péter

Baleset esetén minden esetben értesíteni kell a rendőrséget! A további balesetek, valamint a személy és vagyonbiztonság megóvása érdekében ajánlott a helyszínen működtetni a jármű vészvillógóját, valamint célszerű az elakadás jelző háromszöget is megfelelő távolságban kihelyezni. Továbbá az élet és testi épség megóvása érdekében, amennyiben a járművezető és utasai a gépkocsiból kiszállnak, saját érdekükben viseljenek fényvisszaverő mellényt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában