Jogerős

2023.06.13. 17:23

Felfügesztettet kapott a győri nő, aki vonat elé hajtott a Balatonnál és meghalt a testvére

A Keszthelyi Járásbíróság a győri nővel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, valamint a közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt 1 év 9 hónap fogházbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

kisalfold.hu

A roncs a tragédia után.

Fotó: MÁV

A Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a fiatal nőnek az ügyében, aki figyelmetlenségből vasúti kereszteződésbe behajtva összeütközött az érkező személyvonattal, és a balesetben meghalt a testvére - írta meg a zaol.hu.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, tavaly júliusban vonattal ütközött egy személyautó Keszthelyen az Entz Géza sétány vasúti átjárójában a kutyás strand közelében. Az autóban egy győri testvérpár utazott, a 16 éves fiatalember a helyszínen életét vesztette, válságos állapotban lévő 25 éves nővérét mentőhelikopter szállította a szombathelyi kórházba. 

A 25 éves győri nő jó látási, derült időjárási és gyér forgalmi viszonyok mellett Volkswagen Polo típusú személygépkocsival  – utasaként 16 éves fiútestvérét szállítva – Keszthely külterületén közeledett az Entz Géza sétány vasúti átjárójához. A kutyás strand felé tartva az andráskereszttel, stop-táblával biztosított vasúti kereszteződés előtt azonban figyelmetlensége miatt nem állt meg, hanem 30 km/h körüli sebességgel a sínekre hajtott épp a Budapestről érkező Intercity elé. Ennek mozdonyvezetője már 80-100 méterről észlelte a személyautót,  vészkürtözött, vészfékezett, de ennek ellenére a mozdony az első részével a kocsi jobb oldalának ütközött. Az ütközéstől Volkswagen Polo a vasúti töltéshez csapódott, a szerelvény pedig az átjárótól 221 méterre állt meg. A balesetben a gépkocsi utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A sofőr könnyebben sérült, a vonat utasai sértetlenül vészelték át az ütközést - számolt be a baleset körülményeiről a zaol.hu.

Az egerszegi törvényszék közlése szerint a Keszthelyi Járásbíróság a győri nővel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, valamint a közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt 1 év 9 hónap fogházbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Ezen felül 2 évre eltiltotta a közúti járművezetésétől, amelybe a vezetői engedélyének elvételétől - 2022. július 29. - eltelt idő is beleszámít. A bíróság - az ügyészi indítvánnyal egyezően - a kiszabott büntetéshez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól előzetesen mentesítette a sofőrt, akit kötelezett közel 670 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában