Ellenőrzéssorozat az utakon

2023.04.08. 10:16

Figyelem! Nem csak az alkoholszondákat élesítik a rendőrök húsvétkor

Mi már tudjuk, milyen további ellenőrzésre számíthatnak az autósok hazánkban húsvétkor.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: Cseh Gábor

"A húsvéti ünnepek alatt az ország területén jelentős forgalomnövekedésre kell számítani. Éppen ezért kérjük, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, az esetleges útlezárásokról.

Vezessenek óvatosan, tartsák be a közlekedési szabályokat, használják a biztonsági övet! A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező! Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak a szeszes italok fogyasztásától!

Aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti! A húsvéti ünnepek alatt az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt jelentős tranzitforgalom – megnövekedett várakozási idő – várható a határátkelőhelyeken is.

Indulás előtt győződjenek meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges, érvényes személyi- és járműokmányokkal rendelkeznek-e!" - közölte a rendőrség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában