Hiába reménykedett a család

2023.03.22. 19:25

Nem az eltűnt villanyszerelő földi maradványai kerültek elő Burgenlandban - egy római katona volt az áldozat

Mégsem az eltűnt villanyszerelőt, Mácsik Zoltán földi maradványait találták meg Burgenlandban - közölte a Burgenlandi Tartományi Bűnügyi Hivatal.

kisalfold.hu

Eltűnt villanyszerelők tárgyalása, bizonyítékok ismertetése, szakértők meghallgatása, a Győri Járásbíróságon.

Fotó: Kisalföld Archív

A burgenlandi Wallernben egy koponyát fedeztek fel takarítás közben - írtuk cikkünkben kedden. A burgenlandi kavicsbánya közelében emberi csontokat és egy emberi koponyát találtak önkéntesek, akik tavasz elején az árokpartokat takarítják társadalmi munkában.  

Az öt éve eltűnt M. Zoltán mosonmagyaróvári villanyszerelő családja szerda délutánig még reménykedett, hogy szerettük földi maradványait találták meg. 

Azonban egy osztrák lap értesüléseiből kiderült számukra, hogy az a koponya és emberi csontok, amikre hulladékgyűjtők bukkantak a napokban, egy római kori katona maradványai.

Mélyen, legbelül reménykedtünk, de most csalódtunk. Továbbra is bízunk abban, hogy aput egyszer megtalálják. Hiszek Istenben és abban is, hogy előbb vagy utóbb fény derül az igazságra, mert nem nyerhet mindig a gonosz és a rossz 

- nyilatkozta a Kisalföldnek M. Adrienn, Zoltán lánya.

M. Zoltánné Márti azt is hozzátette, nem gondolta volna, hogy egyszer így fognak örülni, ha a hatóságok földi maradványokat találnak. - Nem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar eredmény születik. Mivel a külföldi szakértői vizsgálatokból azonnal kiderült, hogy régi, római kori maradványokról van szó, már nem volt szükség összevetni Zoli DNS mintáival. Viszont szeretnénk átadni az osztrák hatóságoknak a férjem mintáit, hogy hasonló eseteknél kéznél legyen az azonosításhoz, ha szükség lesz rá - mondta el M. Zoltánné.

A Mácsik Zoltán meggyilkolásával is megvádolt vállalkozó pere jelenleg is folyamatban van a Győri Törvényszéken. Március végén lesz újabb tárgyalás az ügyben - közölte az RTL.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában