Fekete szalag

2023.01.13. 15:09

Rendőrök elleni halálos támadások Győr-Moson-Sopronban - ketten vesztették életüket gyilkos lövés után 1990 óta

Csütörtök éjjel három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük, Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester belehalt sérüléseibe. A rendszerváltás óta két esetben vesztette életét rendőr támadás következtében Győr-Moson-Sopronban. Baumann Péter halála előtt az utolsó rendőrgyilkosság a Győr közeli Bőnyön történt.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: Kiss János

2016. október 26. - A Győr melletti Bőny községben a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista szervezet egyik alapítója engedély nélkül tartott gépkarabélyával többször rálőtt a Nemzeti Nyomozó Iroda két munkatársára, akik házkutatást akartak nála tartani. Az egyik golyó megölte Pálvölgyi Péter őrnagyot.

Pálvölgyi Péter őrnagy (1970-2016)

1991. június 12. - Ősz Zsigmond rendőr főtörzsőrmester életét Donászi Aladár oltotta ki Győrben. Az 1990-es évek elejének egyik legbrutálisabb magyarországi bűnözője többször gyilkolt hidegvérrel; Győrben a vízmű dolgozóinak fizetését rabolták el, összesen 870 ezer forintot.

Ősz Zsigmond a kórházba szállítás után hunyt el, az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

Ősz Zsigmond alhad­nagy (1946–1991)

Üldözés közben szenvedett halálos balesetet

A Kapuvári Rendőrkapitányság munkatársa, Horváth Imre posztumusz hadnagy 1990. szep­tem­ber 8-án éj­jel egy be­tö­rő­ban­da üldö­zé­se köz­ben közúti közlekedési balesetet szen­ve­dett, a baleset helyszínén vesztette éle­tét.

Horváth Imre (1952–1990) posztumusz hadnagy

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában