Kékfény

2022.11.02. 14:38

Menekülni próbált a grúz embercsempész az M1-esen - videó az elfogásról

Mozgó járműből ugrott ki az M1-es autópályán a grúz állampolgárságú férfi, akit a rendőrök a közelben elfogtak.

kisalfold.hu

Fotó: Police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján 2022. november 1-jén az M1-es autópályán, Tatabánya közigazgatási területén az egyenruhások megállítottak egy magyar honosságú kisteherautót - közölte a rendőrség.

A sofőr az intézkedés megkezdése előtt kiugrott a járműből, és elszaladt. Az autóban 13, magukat afgán és iraki állampolgárnak valló külföldit találtak, akiket a hatályos jogszabálynak magyar jogszabályok értelmében visszakísérnek az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A 26 éves grúz állampolgárságú sofőrt a közelben a rendőrök elfogták. Ellene a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak és őrizetbe vették.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában