Kíváncsi volt, mi történik

2022.11.15. 18:30

Iskolai ámokfutással fenyegetőzött egy 16 éves burgenlandi fiatal

A fiatal a rendőrségi kihallgatásán azt mondta: azért hívta fel a vorarlbergi középiskolát, mert azt szerette volna megtudni, milyen helyzet áll elő, ha Ausztriában egy iskolában gyilkosság történik.

Forrás: VAOL/ORF

A Burgenland Németújvár (Güssing) kerületében élő 16 éres fiatal a múlt pénteken hívta fel a Dornbirn-Haselstauden középiskolát, majd bejelentette: gyilkosság történt az intézményben – írja az ORF nyomán a VAOL.

Kihallgatásakor beismerő vallomást tett. Azt mondta: azért hívta fel a vorarlbergi középiskolát, mert azt szerette volna megtudni, milyen helyzet áll elő, ha Ausztriában egy iskolában gyilkosság történik. 

Találomra olyan intézményt keresett, amely távol esik a szülőhelyétől. Több iskolát is felhívott, de hogy pontosan melyikeket, arra már nem emlékezett - idézi a VAOL.

A kismartoni ügyészség által elrendelt házkutatás során néhány adathordozót lefoglaltak. Az állami rendőrség tájékoztatása szerint a házkutatás során fegyvert vagy veszélyes tárgyat nem találtak.

A 16 éves fiatal szabadlábon védekezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában