Idén 130 évesek

2022.07.30. 21:53

Felszentelték a fertőrákosi önkéntesek új tűzoltóautóját - fotók

Nagy ünnepséget tartott szombaton a Fertőrákosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület! Idén ünneplik a fennállásuk 130. évfordulóját, melynek ünnepségén felszentelték az új, Mercedes típusú gépjárműfecskendőt.

Papp Fanni

Fotó: Szalay Károly

A 35 tagot számláló Fertőrákosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület a Mercedes típusú, 25 éves gépjárműfecskendőt Ausztriából, Sankt Pölten melletti települséről szerezték be. A tűzoltóautót 16,5 millió forintért vásárolták meg, melynek forrását az egyesület és a fertőrákosi önkormányzat egyenlő arányban biztosította.

Nagy öröm számunkra az új gépjárműfecskendők, amire hónapokat vártunk. Még tavaly decemberben egyeztettünk az önkormányzattal, hogy időszerűvé vált a harmincöt éves tűzoltóautónk cseréje, ami mára már elavult. A képviselő-testület támogatta a tervünket, így januárban meg is kezdtük a keresést. A régit sikerült eladnunk, és egy hét keresgélés után Ausztriában találtunk egyet, ami szóba jöhetett. A képek alapján mindent rendben találtunk, de meg kellett néznünk személyesen is, ahol kiderült, hogy a vártnál is jobb állapotban van, szépen felszerelt

- avatott be Bak Attila, a Fertőrákosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke. Hozzátette, az új gépjárműfecskendő mérete miatt a tűzoltószertáron is elvégezték néminemű renoválást is.

A tűzoltóautó felszentelése után estébe nyúló vacsorával ünnepelték meg a 130 éves fennállásukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában