Kidőlt fák, letört ágak

2021.12.12. 14:58

Győr-Moson-Sopron megyében is sok munkát adott a tűzoltóknak az erős szél

kisalfold.hu

Forrás: Illusztráció / Katasztrófavédelem

Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit is riasztják a felerősödött szél miatti fakidőlésekhez tegnap este óta megyeszerte. 

A tűzoltók többek között Kapuvár és Osli között, Rábacsanak és Egyed között, Győrben a Nagysándor József utcában, Feketeerdő közelében, Lébénynél, Abdán, Sopronban, Himodon, Csornán, az M1-es autópályán, Sokorópátkán és Sopronban távolítottak el kidőlt fákat illetve letört nagyméretű faágakat, amelyek veszélyeztették a közlekedőket, illetve forgalmi akadályt okoztak. 

A hivatásos tűzoltók munkáját a környékbeli önkéntes tűzoltók is segítik. A szeles időjárás okozta káresetek során nem sérült meg senki - tájékoztatta portálunkat Ruskáné Takács Anita tűzoltó százados, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

 

Az Útkezelő arra hívja fel a figyelmet, hogy viharos, általában 60-80 km/h, lokálisan 90 km/h-t is meghaladó széllökésekre kell számítani, főként a Dunántúlon és az ország északkeleti harmadában. A viharos szél a Dunántúl hóval borított területein (kiemelten a Bakonyban és az északi területeken) hóátfúvást is okozhat.  Szélvédett területről kihajtva, továbbá a felüljárókon és hidakon is közlekedjenek fokozott óvatossággal!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában