Erdőtűz

2021.11.01. 17:35

Még mindig oltják az erdőtüzet Ausztriában, tűbortűz nyomait is vizsgálják a rendőrök

Egy héttel azután, hogy az ausztriai Hirschwangban (Neunkirchen járás) kitört az erdőtűz, hétfőn tovább folytatódott az oltás. A munkálatokban 700-an vesznek részt. A szakemberek a következő napok időjárásában bíznak.

Forrás: VAOL/ORF

Forrás: noe.orf.at

Folyamatosan küzdenek a lángokkal Ausztriában. Az erdőtűz megfékezésében a fegyveres erők, a belügyminisztérium helikopteri mellett a külföldi országok repülőgépei is részt vesznek – írja a VAOL.

– A földi egységekkel már nagyon szép sikereket érünk. A védekezésben 700-an vesznek részt – közölte Josef Huber műveleti menedzser hétfőn kora délután az ORF Alsó-Ausztriának.

– Úgy tervezzük, hogy munkájukra a hét végéig szükség lesz.

A Rax környéki segélyszolgálatok nagy reményeket fűznek az előre jelzett esőhöz. A ausztriai időjárási szolgálat szerint kedd este hidegfrontnak kell érkeznie, és széles körben esni fog.

Időközben megállapították, hogy a lángok olyan helyen csaptak fel, ahol korábban többször is gyújtottak tábortüzeket.A rendőrség most azt vizsgálja, hogy a tűz előtti napokban kik jártak a környező hüttékben. A lakosságtól érkező számos jelzést is nyomon követik.

A lángok az előző hét hétfőjén csaptak fel. A tűz rendkívül gyorsan terjedt – tíz órán belül öt hektárról több mint 100 hektárra – idézte fel az előzményeket a portál nyomán a VAOL.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában