Bűnügy

2021.07.05. 14:00

Rettegésben tartotta az osztálytársait a 14 éves fiú, öt bűncselekménnyel vádolja a győri ügyészség

Volt akit öngyújtóval égetett meg, lehúzott nadrággal mutogatta magát, és sértegette az osztályfőnökét is.

Forrás: Ügyészség

A 14 éves fiú a Győri Járási Ügyészség vádirata szerint ismétléssel kezdte meg a hetedik osztályt a 2020/2021-es tanévben a Győr környéki általános iskolában. Az osztályba aztán nem tudott beilleszkedni: az osztálytársait mind fizikailag, mind lelkileg terrorizálta, a gyerekeket rettegésben tartotta. Osztálytársait rendszeresen obszcén szavakkal illette, bántalmazta is őket, volt, akinek megégette a könyökét egy öngyújtóval.

Testnevelés órán trágárságokat kiabált a lányoknak, majd a tanárnő előtt lehúzta a nadrágját és mutogatta magát elölről is és hátulról is.

Osztályfőnökének ugyancsak trágár, obszcén szavakat kiabált, amiért az elvette tőle az iskolába vitt elektromos cigarettát, majd olyan erővel rúgott a mellette lévő székbe, hogy az a radiátornak csapódott.

Mikor bicskát vitt az iskolába és azzal ijesztgette osztálytársait, azt a pedagógusok ugyancsak elvették tőle. Emiatti aztán az osztálytársai táskáit rugdosta.

A fiatalkorú elkövetőt az ügyészség zaklatás vétségével, szeméremsértés vétségével, becsületsértés vétségével és két rendbeli garázdaság vétségével vádolja. Az ügyészség a vádiratban –egyebek mellett – javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt.

Az eljárást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folytatták le, érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fog hozni az ügyben.

Ezek is érdekelhetik