Ítéletre vár

2021.07.12. 11:10

Alig szabadult, elvitte ismerőse autóját és összetörte Vámosszabadin

Elvitte Vámosszabadiról ismerőse céges autóját és összetörte

kisalfold.hu

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a 29 éves kazincbarcikai férfi korábban már elítélték lopás miatt. Akkor 6 hónap, felfüggesztett szabadságvesztés volt az ítélet. A büntetés felfüggesztésének ideje alatt, 2020 februárjában ismét lopáson érték, ami miatt 5 hónap szabadságvesztésre ítélték, egyidejűleg elrendelték a korábbi felfüggesztett büntetésének a végrehajtását.

Szabadulását követően, tavaly karácsonykor egy vámosszabadi munkásszállón lakó ismerősének szekrényéből kivette annak a céges autónak a kulcsát, amit a férfi használt, és – másik két munkatársát szállítva – útnak indult az autóval. Azonban nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően közlekedett, így letért az útról és a szántóföldre hajtott. Az autóban 400.000 forint kár keletkezett.

Az ügyészség az elkövetőt, mint különös visszaesőt jármű önkényes elvételének bűntettével vádolja. A büntetési tétel négy és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában