Tűzeset

2021.03.05. 09:58

Szombat reggelre eloltották a tüzet a sashegyi szeméttelepen – fotók

Mintegy ezerötszáz négyzetméternyi szabadtéri hulladék égett.

Forrás: Katasztrófavédelem

Fotó: Ruskáné Takács Anita

7.50 - Győr külterületén, a 81-es főút közelében mintegy ezerötszáz négyzetméternyi szabadtéri hulladék égett.

A tüzet a győri, a mosonmagyaróvári, a pápai és a kapuvári hivatásos tűzoltók, a lébényi, a csornai és a pannonhalmi katasztrófavédelmi őrsök hivatásos tűzoltói, valamint a börcsi és a koroncói önkéntes tűzoltók közös erővel, több oldalról támadva, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, öt vízsugárral oltották el.

A munkálatokat három munkagép is segítette a helyszínen.

Pénteken írtuk

19.44 – Tizenhárom tűzoltóegység dolgozik a helyszínen.

Péntek reggel óta ég, illetve izzik mintegy ezerötszáz négyzetméternyi szabadtéri hulladék Győr külterületén, a 81-es főút közelében.

A helyszínen jelenleg tizenhárom tűzoltóegység, a győri, a mosonmagyaróvári, a pápai és a kapuvári hivatásos tűzoltók, a lébényi, a csornai és a pannonhalmi katasztrófavédelmi őrsök hivatásos tűzoltói, valamint a börcsi és a koroncói önkéntes tűzoltók dolgoznak, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, öt vízsugárral oltják a tüzet.

A munkálatokat három munkagép is segíti a helyszínen.

10.00 – Hétszáz köbméternyi szemét gyulladt meg pénteken délelőtt Győr külterületén egy szeméttelepen.

A tűzhöz nagy erőkkel vonultak a tűzoltók, tizenöt tűzoltó jármű és több mint ötven tűzoltó kezdte meg a lángok oltását, munkájukat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

A győri, pannonhalmi, csornai, mosonmagyaróvári, lébényi hivatásos tűzoltók mellett Kisbérről, Pápáról és Komáromból is érkeztek egységek, akik több irányból közös erővel oltották a lángokat.

 

A munkát helyszínen lévő erőgépek is segítették, a szemét kupacokat szétbontották.

A katasztrófavédelmi mobil labort is a helyszínre riasztották, ők folyamatosan méréseket végeznek. Egészségre káros értéket nem mértek a tűz környezetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában