Egy valótlan bejelentés következményei

2021.01.22. 09:02

Álhír volt a rémtörténet arról, hogy a nyílt utcán akartak elrabolni egy 15 éves lányt Feketeerdőn

Az érintettek elismerték a rendőröknek, hogy nem mondtak igazat. Most ellenük indul eljárás.

Forrás: police.hu

Forrás: Illusztráció/Google térkép

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kényszerítés bűntettének gyanúja miatt folytatott eljárást egy 16 éves lány feljelentését követően ismeretlen tettessel szemben. Mint arról mi is beszámoltunk, bejelentés szerint egy férfi az autójába akarta kényszeríteni a fiatal lányt.

A rendőrkapitányság nyomozói a fiatalkorú sértett, valamint a tanúk által elmondott elsődleges adatok, illetve a bűncselekmény kiemelt súlyára tekintettel, nagy erőkkel kezdték meg a cselekmény elkövetőjének beazonosítását. A nyomozók a bűncselekmény helyszínén és annak környezetében, valamint a szomszédos községben adatgyűjtést folytattak, tanúkat kutattak fel, illetve intézkedtek személyi és tárgyi bizonyítékok beszerzésére.

A hasonló esetek megelőzése érdekében kiterjesztett bűnügyi, valamint rendészeti intézkedéseket vezettek be a környező településeken. Az alapos és minden részletre kiterjedő büntetőeljárás során a nyomozók megállapították, hogy a sértett és a tanúk által büntetőjogi felelősségük tudatában tett vallomások nem feleltek meg a valóságnak.

Az érintettek folytatólagos kihallgatásaik során elismerték, hogy korábban a hatóság előtt valótlan nyilatkozatot tettek.

A kényszerítés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűncselekmény hiányában megszüntette, és

a fiatalkorú sértettel, illetve két hamisan nyilatkozó tanúval szemben büntetőeljárást kezdeményezett.

A hasonló cselekménynek gondolt, a fenti ügyet követően pár nappal később tett állampolgári bejelentés alapján indult nyomozást a rendőrkapitányság a beszerzett információk alapján, szintén bűncselekmény hiányában szüntette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában