Vádemelés

2020.11.04. 08:16

Életveszélyes sérülés: 11 évet is kaphat a férfi, aki megverte barátnőjét Mosnmagyaróváron

A 20 éves férfi az elmúlt télen többször is megverte barátnőjét Mosonmagyaróváron. Az utolsó esetben eltörte a bordáját, és koponyaűri vérzést okozott neki.

kisalfold.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Pixabay

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádiratának tényállása szerint mind a sértett, mind a vádlott hajléktalanok, Mosonmagyaróváron élnek, de nem együtt.

A férfi – a nő által sem ismert okból – ötször is durván megverte: ököllel többször fejbe ütötte és fejbe rúgta barátnőjét. Ezekkel rendszeresen szerzett zúzódásos sérüléseket, illetőleg egy alkalommal arccsonttörést és koponyaűri vérzést okozott a nőnek. Ez utóbbi sérülés életveszélyes sérülésnek minősül. Az utolsó bántalmazás során – mikor a vádlott már távoltartás hatálya alatt állt – a sértett egyik bordáját törte el.

Egy alkalommal a vádlott hasonló durvasággal bántalmazta a nő társaságában jelenlévő férfit is. A megvert férfinak zúzódásos sérülései keletkeztek az orrán és az arcán.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat folytatólagosan elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. Vele szemben tizenegy év is kiszabható.

A nyomozás során a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Törvényszék fogja az ügyben meghozni – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában